Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBoris Johnson pozitivan je na koronavirus

Boris Johnson pozitivan je na koronavirus

Britanski premijer Boris Johnson pozitivan je na koronavirus i u samoizolaciji je, no nastavit će voditi vladinu borbu protiv pandemije. Dodao je da je u samoizolaciji, no da će putem videokonferencije nastaviti voditi vladu u borbi protiv virusa.

„Zahvaljujući čarobnjaštvu tehnologije mogu nastaviti komunicirati sa svojim timom“, istaknuo je Johnson, a prenosi BBC.

Glasnogovornik britanske vlade kazao je kako je 55-godišnji Johnson dobio blage simptome u četvrtak, dan nakon što je u donjem domu britanskog parlamenta odgovarao na pitanja zastupnika. Glasnogovornik je dodao kako je premijer testiran na koronavirus nakon što mu je to osobno savjetovao glavni vladin stručnjaka za pandemiju, profesor Chris Whitty.

„Test je u Downing Streetu provelo osoblje Nacionalne zdravstvene službe (NHS), a test je bio pozitivan“, rekao je.  Zasad nije poznato koliko će zaposlenika vlade i ministara morati u izolaciju, uzevši u obzir da je velik dio njih proteklih dana i tjedana bio u kontaktu s Johnsonom.

Kad su Britanci u četvrtak navečer pljeskali zdravstvenim radnicima, premijer i njegov ministar financija Rishi Sunak izašli su iz Downing Streeta kroz različita vrata i nisu se približavali jedan drugom. Vlada je ranije objavila da Johnson ima opciju delegirati svoje poslove ministru vanjskih poslova Dominicu Raabu ako će to biti potrebno.

Prema brojkama Reutersa, u Ujedinjenom Kraljevstvu trenutno je potvrđeno 11,658 slučajeva zaraze koronavirusom, sa 578 smrtnih slučajeva. Britanci su među osam virusom najpogođenijih država, nakon Sjedinjenih Država, Italije, Kine, Španjolske, Njemačke, Francuske i Irana.

Ranije ovaj tjedan je otkriveno da je zaražen i 71-godišnji britanski princ Charles koji se dobro osjeća te je u samoizolaciji u Škotskoj sa svojom suprugom Camillom.

Hina / Foto: EPA/WILL OLIVER

- Oglas -