Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaAKTUALNOBOJKOT HDZ-ovci napustili gradsku vijećnicu: Nećemo više sudjelovati na sjednicama, razočarani smo

BOJKOT HDZ-ovci napustili gradsku vijećnicu: Nećemo više sudjelovati na sjednicama, razočarani smo

Aktualni sat današnje sjednice Gradskog vijeća, prvi put od proglašenja pandemije održane bez mjera i uz prisustvo medija, pri samom je kraju dobio dramatični predznak. Naime, vijećnici HDZ-a su, nakon govora Marka Ožića Bebeka, demonstrativno napustili gradsku vijećnicu te najavili bojkot rada Gradskog vijeća.

– Nećemo više sudjelovati u radu Gradskog vijeća. Pod krinkom provođenja reorganizacije gradske uprave politički se obračunavate s neistomišljenicima dajući otkaze isključivo djelatnicima koji ne pripadaju vašoj političkoj opciji, objasnio je razloge bojkota nastavivši s tvrdnjom kako ova gradska uprava nije transparentna nego prozirna.

– Jedini smo grad u svijetu koji nema tajnicu. Kad idete kod gradonačelnika, parlafon vam se obraća na engleskom jeziku, a gradonačelnika i dogradonačelnicu ne vozi gradski vozač nego vijećnik koji nije zaposlenik Grada. Što to djelatnici ne smiju čuti ni vidjeti, što to skrivate, nastavio je svoje obrazloženje Bebek.

Dodao je kako se ovakve političke čistke nisu radile ni 1971.godine te završio s tvrdnjom da se namjerno izbjegava neki drugi dan zakazati sjednica Vijeća kako joj ne bi mogao nazočiti Jure Brkan, inače saborski zastupnik koji, kako je rekao Bebek, tim danom ima glasanjeu saboru.

S Bebekom su prostoriju napustili vijećnici Marko Raos, Joze Vranješ i Miro Mucić.

Vijećnici koji su ostali poželjeli su im ugodan dan, a i HDZ-ova oporba kolegama koji su ostali raspraviti (ili izglasati) 14 točaka dnevnog reda.

Gradonačelnik Zoran Paunović je rekao da se ni s čim rečenim ne slaže te kako odlazak oporbe priznaje kao demokratsko pravo, no da čin HDZ-ovaca nije način na koji bi se grad trebao voditi jer bi “odluke trebali zajednički brusiti na dobrobit grada”.

– Ja nikad nisam svojim potpisom potpisao nijednu nelegalnu odluku, barem ne svjesno, ovaj monolog koji je pročitan od strane gospodina Bebeka ne drži vodu. Mi smo prošlog tjedna održali sastanak sa zaposlenicima i držimo da gradska uprava mora biti servis građanima, a ne birokratski aparat koji je sam sebi svrha, odgovorio je Paunović.

– Ja ne znam ni za jednog zaposlenika koja je politička opcija, ja nisam nikoga pitao u kojoj je stranci, ustvrdio je Paunović odgovarajući na optužbe Bebeka da su otkaze dobili samo HDZ-ovci ili ljudi bliski HDZ-u.

Ivona Ćirak /foto O.Franić

- Oglas -