Nedjelja, 10 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORTBoćanje: Makarani i Breljani pobjednički kroz drugo kolo

Boćanje: Makarani i Breljani pobjednički kroz drugo kolo

Nova sezona 1.županisjke boćarske lige polako se zahuktava. Ovaj tjedan odigrani su susreti drugog kola, a oba kluba s Makarske rivijere ubilježila su pobjede. Brela II su nakon uvodnog teškog poraza od Mačkule stigli do svoje premijerne pobjede u ovom rangu natjecanja. Za svoja prva tri boda svladali su Sinj koji je u neizvjesnom dvoboju poražen s 14:10. Breljani su prošle sezone uvjerljivo osvojili naslov druge županijske lige, a činjenicom da se sada nalaze u rangu više nisu nimalo impresionirani. Dapače, izgledaju vrlo dobro i motivirano. Pobjedom u drugom kolu skinuli su veliki teret s leđa, te će u nastavku moći zaigrati znatno opuštenije.

Pobjeda nad Sinjem Breljane je svrstala na šesto mjesto.

U trećem kolu druga ekipa Brela gostuje u Dugopolju. Bit će to dvoboj susjeda na ljestvici, što će zasigurno ponuditi mnogo zanimljivosti. Također, bit će to odlična prilika za Breljane da dođu do novih bodova i zabilježe novi skok na ljestvici.
Dobar nastup u drugom kolu imala je i ekipa KTC Makarska. Naši „balotaši“ pred svojim su navijačima dočekali Salonu, koja je na kraju poražena s uvjerljivih 16:8. Odlična igra Makaranima definitivno daje zalog za optimizam. Ipak, natjecanje je još u ranoj fazi i nezahvalnno davati bilo kakve prognoze. Treba ići polako, kolo po kolo.

Pobjedom nad Solinjanima Makarska je došla do trećeg mjesta. Ispred nje se nalaze tek Pržina i Mačkula, koja je za sada jedina stopostotna ekipa u ligi.

Treće kolo Makranima donosi gostovanje kod posljednjeplasirane Mirce, a taj dvoboj ne bi im trebao predstavljati preveliki problem. Ipak, treba ga shvatiti ozbiljno i dati sve od sebe da se dođe do nove pobjede.
Dora Srzić/foto: Apfel arena/ilustracija

- Oglas -