Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTBoćanje: Breljani završili čudesnu sezonu

Boćanje: Breljani završili čudesnu sezonu

Dok većina momčadskih sportova polako ulazi u završni dio sezone, neki od njih prošli vikend i službeno su završili s natjecanjima. Jedan od njih je i boćanje, u kojem su BK Brela ostvarili povijesni rezultat.

Breljani su prošle sezone bili prvaci druge lige, što im je omogućilo ulazak u viši rang. Njihov premijerni nastup u 1.HBL-Jug bio je uistinu sjajan. Breljani nisu bili nimalo impresionirani jačinom natjecanja, već su se ubrzo vratili dobrim starim navikama, pobjeđivanju. Brela su tijekom cijele sezone bili na visokom nivou, za što su na kraju i nagrađeni. Sezonu su završili na drugom mjestu s 32 osvojena boda, što je povijesni rezultat za klub.

Posljednje ovosezonsko kolo odigrano je prije dva dana, a Breljane je čekalo gostovanje kod Naklica. S obzirom da je prvi ovosezonski susret ovih momčadi završio pobjedom gostiju, Brelima uoči 18. kola nije nedostajalo motiva. U subotnji dvoboj ušli su s velikom željom za pobjedom, do koje su na kraju i došli (10:14).

Vrijedi spomenuti da je liga bila izuzetno izjednačena, a najbolji pokazatelj toga su male bodovne razlike.

Iza drugoplasiranih Breljana nastala je prava gužva. Naime, razlika između drugog i šestog mjesta je svega tri boda! Trećeplasirane Crvene kuće imaju 31 bod, dok Otok i Naklice imaju tek jedan bod manje, dok šestoplasirana Župa dubrovačka ima 29 osvojenih bodova.

Drugo mjesto veliki je rezultat za breljansko boćanje, koje iz godine u godinu sve više i više napreduje.
Sada im slijedi ljetna pauza, nakon koje dečke iz Brela očekuje početak nove sezone.
D.Srzić/ foto BK Brela

- Oglas -