Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaRIVIJERABrelaBOĆANJE Breljani do važne pobjede u Zadru

BOĆANJE Breljani do važne pobjede u Zadru

Nakon dva uzastopna poraza, boćari Brela ovaj su vikend ubilježili nova tri boda. U subotu ih je čekalo gostovanje kod Crvenih kuća, koje su ove sezone već jednom pobijedili. Baš kao i u drugom kolu u Bastu, ekipa Brela ponovno je odigrala odličan dvoboj te je na kraju došla do zaslužene pobjede (10:16).

Boćari Brela posljednjih tjedana nisu bili u idealnoj formi. Crni niz počeo je porazom protiv lidera Sokol Orbica, koji im nije dopustio ni najmanju šansu za izvlačenje pozitivnog rezultata. Dugopoljski klub slavio je s uvjerljivih 21:5, čime se učvrstio na prvom mjestu. Iako su bili svjesni da je Sokol favorit, Breljanima je poraz u derbiju bio vrlo bolan.

Tjedan dana kasnije, čekao ih je novi izazov. Susretom protiv Slivna započeo je drugi krug prvenstva, no Brela su na to gostovanje otputovala bez nekoliko važnih karika. Iako oslabljena, svejedno su pružila odličan otpor domaćinima, međutim na kraju su ipak pretrpjela tijesan poraz (14:12). Dva vezana poraza dovela su do blagog pada na ljestvici, a gostovanje kod Crvenih kuća činilo se kao odlična prilika za popravak lošeg dojma.

Brela su ovaj put odigrala vrlo dobru partiju te su se iz Zadra vratili s važna tri boda u džepu. Novo slavlje Breljanima je donijelo ukupno 18 osvojenih bodova, čime su se izjednačili s drugoplasiranom Župom dubrovačkom. Crvene kuće su pak porazom ostale na posljednjem mjestu s tri osvojena boda. Sljedeće kolo igra se za tjedan dana, a Breljani će na svom terenu ugostiti Nadu.

D.Srzić

- Oglas -