Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaRIVIJERABaška VodaBoćanje: Biston u derbiju bolji od Pule

Boćanje: Biston u derbiju bolji od Pule

Boćarski klub Biston nastavlja s odličnim izdanjima u proljetnom dijelu sezone. Nakon što su prethodno svladani Hajduk i Vargon, baškovodski „balotaši“ ovaj su tjedan nadigrali stare znance. Podno Biokova je gostovala Pula, koja posljednjih par sezona zajedno s Bistonom i Istrom vodi velike bitke za naslov prvaka. Nešto slično očekuje se i ove sezone, a prva bitak otišla je na stranu Plinara.

Baškovođani su dvoboj protiv Puljana odigrali na iznimno visokoj razini, što je rezultiralo njihovom uvjerljivom pobjedom (17:9). Biston je djelovao dominantno te nijednog trenutka njegova pobjeda nije bila upitna.

Vrijedi istaknuti da je ovo bila tek prva ovosezonska utakmica spomenutih klubova. Naime, njihov prvi ovosezonski susreti je odgođen (2. kolo) te još uvijek nije određen termin za njegovo odigravanje. Zanimljivo da je od toga prošao cijeli jedan prvenstveni krug, pa su se tako po prvi put sastali u proljetnom, a ne u jesenskom dijelu sezone kako je bilo predviđeno.

Biston je pobjedom u derbiju pobjegao svojim suparnicima na šest bodova prednosti (no Pula ima sedam, a Plinari osam odigranih utakmica). Uz to, Baškovođani su trenutno drugoplasirana ekipa lige sa samo jednim bodom manje od Porečana.

Pula je pak trenutno na trećem mjestu sa 15 osvojenih bodova. U sljedećem kolu Bistona očekuje gostovanje kod Zrinjevca.
D.Srzić

- Oglas -