Utorak, 16 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTBoćanje: Biston „pomeo“ Pulu i preuzeo vrh

Boćanje: Biston „pomeo“ Pulu i preuzeo vrh

Subota je bila rezervirana za 9. kolo boćarske Superlige. Biston je u izravnom ogledu za prvo mjesto ugostio vodeće Puljane, kojima nisu ostavili ni najmanju šansu stigavši do visoke pobjede (19:7)!

Hrvatska Superliga ove je godine iznimno izjednačena. Naime, Biston, Pula i Istra vode veliku borbu za prvo mjesto, a gotovo svako novo kolo može dovesti do promjene na vrhu. Tako je npr. Istra neočekivano došla do uvjerljive pobjede na gostovanju u Puli, dok je Biston visoko porazio čevrtoplasirani Metković, koji je samo tjedan dana ranije porazio upravo Istru Poreč (a Istrijani su u 6. kolu svladali Baškovođane) Spomenuti rezultati najbolji su dokaz izjednačenosti hrvatskog prvenstva i potvrda da u ovoj ligi svatko svakoga može pobijediti.

Baškovođani su sedam dana prije derbija s Pulom svladali ove sezonu vrlo dobru ekipu Metkovića i tako na najbolji mogući način najavio protiv (tada) aktualnog lidera. Puljani su pak na svom terenu dočekali Istru, a rezultat tog susreta bio je potpuno neočekivan. Kao što smo ranije istaknuli, Istra je sjajnom igrom „pomela“ Pulu i tako je gurnula u velike probleme.

Ovotjedni dvoboj u Bastu trebao je biti pravi spektakl pun uzbuđenja i neizvjesnosti, no dogodilo se upravo suprotno. Biston je dominantnim nastupom potpuno nadigrao svoje protivnike i tako preuzeo prvo mjesto na ljestvici ( Baškovođani i Puljani bodovno su izjednačeni, no Biston je bolji u međusobnom susretu i zahvaljujući tome je prvi)

Puljani su se tako nakon dugo vremena na vrhu spustili za jedno mjesto i sada su druga momčad lige.

Do kraja regularnog dijela sezone preostalo je još pet kola i bit će zanimljivo vidjeti tko će na kojoj poziciji dočekati završni turnir (na njemu nastupaju četiri najbolje ekipe nakon 14 odigranih kola).
Dora Srzić/ foto BK Biston

- Oglas -