Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTBoćanje: Biston deklasirao Vargon

Boćanje: Biston deklasirao Vargon

Nakon nešto više od mjesec dana pauze, najbolji hrvatski boćari nastavljaju utrku za naslov prvaka. Baškovodski Biston siječanjski program otvorio je s maksimalnim učinak.

Najprije je u prvom proljetnom kolu slavio na gostovanju kod Hajduka, a šest dana kasnije Plinari su nadigrali riječki Vargon.

Novopečeni superligaš gostovao je u Bastu, no nije imao ni najmanje šanse za izvlačenje pozitivnog rezultata. Dapače, Biston se nametnuo od prve minute r ej je na kraju stigao do uvjerljive pobjede (26:0). Riječka ekipa nije uspjela doći do nijednog punta, što najbolje oslikava snagu Baškovođana.

Biston je s novom pobjedom došao do ukupno 15 osvojenih bodova, što ih je smjestilo na drugo mjesto. Na vrhu ljestvice prava je gužva. Vodeća Pula ima tek jedan bod više od Baškovođana , dok trećeplasirana Istra ima tri boda manje u odnosu na Biston. No, vrijedi istaknuto da trenutna ljestvica nije realna. Naime, samo tri kluba su odigrala svih sedam kola, dok ostatak lige ima jedan ili dva dvoboja manje.

U skupinu onih koji još nisu odigrali svih sedam kola spadaju sva tri kluba iz vrha, stoga ćemo nešto jasniju sliku imati tek po odigravanju zaostalih dvoboja.

Vargon je pak novim porazom još malo produbio svoju agoniju te je i dalje na posljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom. Izgleda da nas i ove godine očekuje neizvjesna borba za naslov prvaka, a svakako veseli činjenica da se u njoj ponovo nalazi i Biston.
D.Srzić/foto: ilustracija

- Oglas -