Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaBoban: Utvrde li se nepravilnosti u Domu, biti ću jako rigorozan

Boban: Utvrde li se nepravilnosti u Domu, biti ću jako rigorozan

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban izjavio je u srijedu da će biti rigorozan u provođenju sankcija ako epidemiolozi utvrde nepravilnosti u postupanju sa štićenicima Doma za starije u Splitu gdje se pojavio koronavirus.

“Imamo desetak pozitivnih od sinoć, odmah je preko noći prebačeno 42 korisnika u respiratorni centar u Križine, ujutro su prebačeni i ostali. Opće zdravstveno stanje im je dobro”, rekao je za N1 televiziju župan Boban.

Evakuacija korisnika iz Doma za umirovljenika započela je u utorak navečer, nakon što je kod njih desetero utvrđen koronavirus. Zbog toga je započela evakuacija svih štićenika na drugom katu Domu na kojem ih je ukupno 50.

Među njima je 15 štićenika koji su navodno zadnjih desetak dana imali povišenu tjelesnu temperaturu, a taj problem istaknuo je i SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić, čija majka je smještena u tom domu.

“Žao mi je što se tiče Ranka, ali i svih ostalih obitelji čiji su korisnici u tom domu, ali ovo nije vrijeme za politikanstvo. Tek sam jučer saznao da su korisnici imali ili nemali temperaturu unazad više dana. Ako je to tako epidemiolozi će tijekom dana napraviti izvid i izvještaj, i naravno da ću biti jako rigorozan u provođenju sankcija za one, ako se utvrdi, koji su bili odgovorni za takvo ponašanje”, rekao je Boban.

Naglasio da će znati reagirati prema svima kojima se utvrdi da su uz nepravilnosti obnašali dužnost.

Hina

- Oglas -