Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOBiokovka obnavlja kompletnu fasadu i dobiva fotonaponske panele? Bebek: Nadamo se, još...

Biokovka obnavlja kompletnu fasadu i dobiva fotonaponske panele? Bebek: Nadamo se, još nismo ništa potpisali

Gradonačelnik Zoran Paunović objavio je danas vijest koja ga je, sudeći po tonu objave, jako obradovala, a riječ je o energetskoj obnovi specijalne bolnice Biokovka.

– Sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, financirat će se 13 kapitalnih projekata u ukupnom iznosu većem od 120 milijuna eura, a jako me veseli što se među njima našao i projekt Biokovka 5.0 – zelena i digitalna tranzicija specijalne bolnice.

Radi se o ulaganju u razvoj lječilišnog i wellness turizma visoke dodane vrijednosti, koje komplimentira i naš cilj zaokreta prema održivom turizmu. Zato čestitam Splitsko-dalmatinskoj županiji i Biokovki na odličnom poslu u pripremi projekta!

Kada je bolja budućnost svih nas u pitanju, ne smijemo se dijeliti, jer samo zajedno možemo ostvariti ambiciozne ciljeve koje smo zacrtali. Možda je to fraza koju često možemo čuti, ali to je zato što je istinita. Ovo je velika stvar za Makarsku i zato, još jednom, bravo svima, potpisao je gradonačelnik.

Marko Ožić-Bebek, ravnatelj Biokovke, kaže kako se i on nada tomu, no da još uvijek nije gotova priča te da ugovor nije potpisan.
– Službeno smo mi još na rezervnoj listi. S njih pet koji su definitivno prošli su potpisani ugovori, a mi smo među ostalima koji su na listi čekanja. Problem nam je kod projekata uvijek taj da spadamo u visokorazvijena područja pa dobijemo i manje bodova od onih prijavitelja u manje razvijenim područjima. Ali nadamo se da i mi spadamo među tih 13 projekata koji su zanimljivi Vladi za financiranje, pojasnio je Bebek.

Sam projekt je vrijedan oko 50 milijuna kuna, a mijanju se fasade, radi se termička izolacija, postavljaju se fotonaponski paneli…Kolika bi ušteda bila, ravnatelj Biokovke za sada, kako kaže, ne zna, ali vjeruje da bi se samo termičkom izolacijom uštedjelo oko 30 posto.
Ivona Ćirak

- Oglas -