Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBiH: Županijski sud odredio tridesetodnevni pritvor Fikretu Abdiću

BiH: Županijski sud odredio tridesetodnevni pritvor Fikretu Abdiću

Županijski sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor za načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića koji je uhićen ovoga tjedna u BiH zbog sumnje u zloporabu službenog položaja i ovlasti.

Uz Abdića pritvor je određen i za šefa velikokladuškog odjela urbanizma Sulejmana Silića.

Kako je za lokalne medije potvrdila glasnogovornica Unsko-sanskog županijskog tužiteljstva Irena Marjanović Čavkić, županijski Sud je u cijelosti prihvatio prijedlog tužiteljstva pri određivanju jednomjesečnog pritvora.

Tri osobe su puštene na slobodu nakon što su surađivali s tužiteljstvom i priznali kaznena djela te je odlučeno da ne postoje razlozi za predlaganje pritvora ili određivanje mjera zabrane.
Osamdesetjednogodišnji Abdić je uhićen ovoga tjedna nakon pretrage u zgradi općine provedenoj po nalogu tužiteljstva.

Fikret Abdić je u bivšoj državnoj zajednici smijenjen s pozicije direktora tada snažnog poljoprivredno-prehrambenog kombinata Agrokomerca, te je na prvim demokratskim izborima 1991. godine izabran za bošnjačkog člana BiH Predsjedništva. Za vrijeme rata je utemeljio Autonomnu pokrajinu Zapadna Bosna, a u Hrvatskoj je osuđen za ratne zločine počinjene na tome području. Unatoč svemu izabran je na izborima 2016. godine za načelnika Velike Kladuše.
Hina /foto Pixabay

- Oglas -