Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBiH: Uhićena dvojica krijumčara koji su migrante pokušali prevesti u Hrvatsku

BiH: Uhićena dvojica krijumčara koji su migrante pokušali prevesti u Hrvatsku

– Pripadnici Državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su u subotu dvije osobe u Mostaru zbog pokušaja krijumčarenja trojica ilegalnih migranata u Republiku Hrvatsku.

Kako su priopćili iz SIPA-e, prigodom pretresa jednog putničkog vozila na području Mostara otkrili su tri krijumčarene osobe za koje je nakon provjera utvrđeno da su državljani Maroka. Privremeno su im oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku, dok su uhićena dvojica krijumčara.

Ova je akcija provedena po nalogu državnog Suda Bosne i Hercegovine, te potporu Službe za poslove sa strancima i Ministarstvom unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije. Osumnjičene osobe su privedene u prostorije SIPA-e te su policijski službenici nad njima započeli kriminalistička obradu.

Nakon 24-satnog zadržavanja, oni će zajedno s kaznenom prijavom biti predani u nadležnost Državnog odvjetništva Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH ovoga je tjedna uvelo zabranu kretanja ilegalnim migrantima kao jednu od mjera sprječavanja širenja koronavirusa.

Ilegalni migranti su prema Republici Hrvatskoj i dalje prema zemljama Europske unije do sada uglavnom išli sjevernom rutom prema Bihaću, no nakon odluke o zabrani kretanja, otvorena je i južna krijumčarska ruta preko Hercegovine.

(Hina)

- Oglas -