Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBiH: U četvrtak 215 novozaraženih koronavirusom

BiH: U četvrtak 215 novozaraženih koronavirusom

U Bosni i Hercegovini u četvrtak je potvrđeno novih 215 slučajeva zaraze koronavirusom, a pet je osoba u protekla 24 sata preminulo zbog zdravstvenih komplikacija prouzročenih zarazom.

Entitetski zavodi za javno zdravstvo priopćili su kako je su u bolničkim laboratorijima testirali 1860 uzoraka pri čemu je zaraza potvrđena kod 110 osoba s područja Federacije BiH te kod 105 iz Republike Srpske.

Pojedinačno je najveći broj novozaraženih u Sarajevu, gdje je od srijede potvrđeno 30 takvih slučajeva, 18 novozaraženih je iz Banje Luke, a 14 iz Zvornika u istočnoj Bosni.

Uz slučajeve potvrđene u četvrtak ukupan broj zaraženih u BiH od pojave koronavirusa sada je veći od tri tisuće, a preminulih je 214.

Ravnatelj Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković potvrdio je kako su u tom entitetu zabrinuti zbog naglog rasta broja zaraženih jer je njihov broj sada veći od broja oporavljenih.

“Ako se nastavi rast broja zaraženih možemo očekivati težu epidemiološku situaciju, što će dodatno opteretiti zdravstveni sustav”, kazao je Zeljković lokalnim medijima.
Hina / foto Pixabay

- Oglas -