Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBiH: Nakon majke i oca od koronavirusa u Banjoj Luci preminuo i...

BiH: Nakon majke i oca od koronavirusa u Banjoj Luci preminuo i sin

Treći smrti slučaj u jednoj obitelji od posljedica koronavirusa zabilježen je Banjoj Luci, potvrdile su u četvrtak vlasti u tome gradu koji je najteže zahvaćen epidemijom u BiH.

„Muškaracu (51), koji je sinoć preminuo od koronavirusa u Banjoj Luci, u protekla dva tjedna su od posljedica istog virusa preminuli i majka i otac“, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Igor Radojičić.

Taj tužni primjer najbolje pokazuje koliko je opasan virus Covid-19, rekao je i pozvao građane da budu oprezni te da izbjegavaju okupljanja kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze i novih smrtnih slučajeva.

„Svaki put kada pomislite da idete na neko okupljanje, zaboravite na sve mjere i preporuke, pomislite i na to da netko može oboliti, pa i preminuti“, upozorio je Radojičić.

Na području Banja Luke koronavirusom zaraženo je više od 250 osoba, a 1.646 je u kućnoj izolaciji. Taj broj znatno je manji nego prethodnih dana kada je u izolaciji bilo 3.000 osoba.

„To su ohrabrujući podaci i u Banjoj Luci su se susrele krivulje broja oporavljenih i bolesnih“, rekao je banjolučki gradonačelnik.

Naveo je da je u tome gradu u prosjeku manje od deset oboljelih dnevno od koronavirusa, što je također povoljnije u odnosu na ranije razdoblje.

„To jest razlog za blagi optimizam, ali nema opuštanja“, dodao je Radojičić.

Nakon banjolučke regije najpogođenije područje koronavirusom je Hercegovina. U BiH je do četvrta ukupno registrirano 1155 zaraženih osoba i 44 smrtna slučaja.

Hina / Foto: Pixabay

- Oglas -