Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBiH: Koronavirus se vratio u Mostar nakon 40 dana

BiH: Koronavirus se vratio u Mostar nakon 40 dana

Nakon punih 40 dana u subotu u Mostaru zabilježen je prvi slučaj zaraze koronavirusom dok u većem dijelu Bosne i Hercegovine raste broj oboljelih nakon popuštanja restriktivnih mjera.

Nakon testiranja 55 osoba na koronavirus u protekla 24 sata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) sa sjedištem u Mostaru jedan je nalaz bio je pozitivan.

“Radi se o muškarcu rođenom 1989. godine s prebivalištem u Mostaru“, rekao je glasnogovornik Kriznog stožera HNŽ-a Pero Pavlović. Dodao je kako se ovaj 31-godišnjak nalazi u kućnoj izolaciji i ima blage simptome bolesti. On je prva pozitivna osoba na testiranju na koronavirus nakon punih 40 dana.

Pavlović je pojasnio kako su epidemiološka služba informirala sve osobe s kojima je kontaktirala inficirana osoba s novim koronavirusom koji uzrokuje bolest covid-19.

Pozvao je građane da s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa poštuju mjere i upute epidemiologa o držanju fizičke udaljenosti, nošenju maski i pojačanoj higijeni.

U županiji čije je sjedište u Mostaru od posljedica zaraze koronavirusa ukupno je bilo zaraženo 258 osoba, a 13 je preminulo. Područje ove županije je nakon banjolučke regije je bilo među najviše pogođenim zarazom u BiH. U BiH je u posljednja 24 sata otkriveno 49 slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula od posljedica ove bolesti.
Hina / Photo by Yu Siang Teo on Unsplash

- Oglas -