Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBiH: 63 nova slučaja zaraze koronavirusom, dvije osobe preminule

BiH: 63 nova slučaja zaraze koronavirusom, dvije osobe preminule

– Još 63 slučaja zaraze koronavirusom zabilježeno je testiranjima u Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata tijekom kojih su od posljedica oboljenja preminule dvije starije osobe, izvijestile su entitetske zdravstvene službe.

Najveći broj zaraženih ponovno je u Sarajevu, njih 14 od ukupno 37 osoba kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa Covid-19 na području Federacije Bosne i Hercegovine. UZ Sarajevsku županiju novi slučajevi zabilježeni su u Tuzlanskoj, Zeničko-dobojskoj, Srednjobosanskoj, Bosansko-podrinjskoi i Hercegovačko-neretvanskoj županiji.
Nakon duže vremena jedna zaražena osoba otkrivena je i u Mostaru.

Muškarac starije životne dobi iz Lukavca nova je žrtva koronavirusa u Federaciji BiH, dok je u Republici Srpskoj prijavljen smrtni slučaj starijeg muškarca iz Doboja koji je imao više drugih oboljenja.

U ovome entitetu ukupno je registrirano 26 pozitivnih osoba na testiranju.

Među zaraženima je i načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković, a prethodno je otkriveno kako je Nail Jusić predsjedavajući Gradskog vijeća obolio. S njima u društvu prošloga tjedna bio je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji se od prošloga petka nalazi u kućnoj izolaciji.

Zbog kršenja propisa o zabrani okupljanja više od 30 ljudi u vremenu koronavirusa, u utorak je u Mostaru ispitan predsjednik SABNOR-a BiH Sead Đulić. On je predvodio prosvjedni skup protiv održavanja mise za blajburške žrtve na kojemu se okupilo po procjenama policije oko 4000 osoba. On je istaknuo kako nije točno da nisu ispoštovali mjere za održavanje skupa.
“Ovo je pritisak na sve snage koje ne misle kao oni koji stvaraju i grade ovakvu državu. Ako antifašisti u ovakvom vremenu smetaju državi onda se stvarno svi građani trebaju pitati koji predznak ova država ima”, rekao je Đulić.
Hina / foto Pixabay

- Oglas -