Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBiH: 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom

BiH: 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata potvrđeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u subotu entitetski zavodi za javno zdravstvo.

U bolnicama u Federaciji BiH testirali su 259 uzoraka od čega je bilo 27 pozitivnih dok su u Republici Srpskoj testirali 322 osobe a pozitivna je bila 21.

U RS-u odnosno u Tesliću zabilježen je i još jedan smrtni slučaj jer je tamo preminula starija žena kod koje je potvrđena zaraza.

Iz entitetskih kriznih stožera građanima su uputili nova upozorenja kako je potrebno striktno se pridržavati epidemioloških mjera da bi se kontroliralo širenje zaraze jer se već danima bilježe visoke dvoznamenkaste brojke novozaraženih.

U BiH su na snazi ranije odluke kojima je propisana obveza nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima te održavanje fizičke distance no stižu upozorenja kako bi ponovo mogle biti uvedene dodatne mjere ukoliko broj novozaraženih nastavi rasti sadašnjim tempom.

Od izbijanja epidemije u ožujku u BiH je zaraza koronavirusom potvrđena kod nešto više od 2900 osoba a umrle su 163 oboljele osobe.
Hina /foto Pixabay

- Oglas -