Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKABICIKLIZAM Juniorska reprezentacija Hrvatske održala trening kamp u Makarskoj

BICIKLIZAM Juniorska reprezentacija Hrvatske održala trening kamp u Makarskoj

Juniorska biciklistička reprezentacija Hrvatske danas je završila trodnevni trening kamp u Makarskoj, a reprezentativci su vozili cestama Makarske rivijere, Biokova, Zabiokovlja te doline Neretve.

Cilj kampa bila je priprema mladih reprezentativaca za kraj sezone te produljenje biciklističke sezone, a ujedno i prilika da mladi biciklisti isprobaju cestovne cikloturističke sadržaje pripremljene i prilagođene ovoj skupini biciklista.Naravno, član juniorske reprezentacije je i naš Makaranin Ivan Okmažić, član kluba BK Makarska.

Juniorske reprezentativce primio je i direktor TZ Makarska Vedran Validžić, koji kaže kako je dolazak najboljih juniorskih biciklista Hrvatske vjetar u jedra svim nastojanjima da se Makarska promovira i kao cikloturistička destinacija.

– Posebna prednost tog vida turizma je što u potpunosti odgovara našim nastojanjima da produżimo turističku sezonu. Naime,cikloturisti preferiraju pred i postsezonu kad još nije tako vruće i ceste još nisu zagušene, a postoje i već gotovi nacrti biciklističkih ruta koje uključuju i Zabiokovlje, tako da bi naše priobalne ceste ostale rasterećene, s tim da bi se ti cikloturisti na kraju svog biciklističkog dana ipak vratili u svoj smještaj koji bi pretežno bio na području našeg grada, te bi tako Makarska konačno počela koristiti sve mogućnosti koje cikloturizam nudi – kazao nam je Validžić.
MD/ foto MD

- Oglas -