Utorak, 25 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTBICIKLIZAM Ivan Okmažić viceprvak Hrvatske u MTB za 2023.

BICIKLIZAM Ivan Okmažić viceprvak Hrvatske u MTB za 2023.

Državnim prvenstvom Hrvatske XCO, odvoženim u nedjelju u Istri, biciklistička sezona dosegnula je svoj vrhunac, a nakon nešto kraće pauze biciklisti su bili spremni dati sve od sebe na ovoj vrlo važnoj utrci, tako i naš Ivan Okmažić, član BK Makarska.

Mjesto događanja je selo Žminj (u središnjoj Istri-blizu Pazina), a organizacija utrke povjerena je BK ‘Žminj’, što je opravdalo sva očekivanja. Staza je bila teška, sa par kratkih ali izrazito strmih uspona, nekoliko skokova. Kad se uz to dodaju uvjeti koji su bili na stazi, a to su vrućina i visoka vlaga, prava staza za odrediti državnog prvaka.

Na utrci je nastupio i Ivan Okmažić, člana našeg BK ‘Makarska’. Nakon njegova teškog ulaska u sezonu, forma mu se dizala iz utrke u utrku te je sve bilo spremno za napraviti još jedan odličan rezultat, a što se i dogodilo na državnom prvenstvu. Nakon odličnog starta, bilo je teško pronaći ritam. Stoga je nakon prvog kruga Ivan spao na četvrtu mjesto.

No, kako je utrka odmicala, Ivan je našao tempo i uhvatio ritam, te je iz kruga u krug vidno napredovao i vidjelo se da utrka zapravo tek počinje. Već u sljedećem krugu hvata dva vozača ispred sebe pa se time otvara borba za drugo mjesto, jer je prošlogodišnji prvak Bošnjak odmakao. Tako se vozilo još dva kruga, pa su u borbi za drugo mjesto ostali samo Ivan i Anthony Bilić. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja da stvori prednost ispred trećeplasiranog, sve je upućivalo na to da će se borba za drugo mjesto riješiti u sprintu u cilj.

Nakon 1 sata i 25 minuta, posljednjih sto metara je bilo ključno. Upotrijebivši zadnji atom snage, Ivan je uspio nasprintati Anthonyja, te je tako osvojio drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji iza prvoplasiranog Frana Bošnjaka. Time je donio u Makarsku još jedan odličan rezultat i titulu viceprvaka.
MD/foto BK Makarska

- Oglas -