Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTBICIKLIZAM Ivan Okmažić treći na Državnom prvenstvu u maratonu

BICIKLIZAM Ivan Okmažić treći na Državnom prvenstvu u maratonu

U subotu (1.4.)vozio se XCO Kamenjak- 29.Rocky Trails u Premanturi (Pula).
Na jednoj od težih staza kod nas, sa strmim usponima te valovitom terenu nastupio je Ivan Okmažić, kao senior (U23) u konkurenciji 60-tak vozača iz Švicarske, Italije, Mađarske, Slovenije, Njemačke, Švedske, Francuske, Kolumbije, Austrije, Novog Zelanda..

Nakon solidnog starta Ivan je vozio utrku u svom ritmu. U 5. krugu bušio je zadnju gumu, te bez obzira na taj hendikep, na kraju završava kao solidni 37.

U nedjelju se vozilo Državno prvenstvo u maratonu (XCM). Na stazi od 60 km, po kamenjaru, izazovnoj stazi i usprkos padu u britkom duelu sa konkurencijom, Ivan uspjeva osvojiti brončanu medalju, pa poslje Ciklokrosa (cestovna utrka) u sječnju, osvojiti i drugi Nacionalni naslov, ovog puta kao MTB vozač u kojoj se etablirao kao reprezentativni adut HR, uz Frana Bošnjaka.

Vrlo težak i uspješan vikend je iza BK “Makarska”.Nastavak slijedi za dva tjedna u Vodicama, gdje se vozi još jedna utrka u C1 , UCI klase svjetskog ranga, koju je prošle godine Ivan osvojio kao junior – najavljuju iz BK Makarska.
MD/ foto BK Makarska

- Oglas -