Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
Home SPORT BICIKLIZAM Ivan Okmažić nastupio na Svjetskom prvenstvu kao jedini hrvatski predstavnik

BICIKLIZAM Ivan Okmažić nastupio na Svjetskom prvenstvu kao jedini hrvatski predstavnik

0
BICIKLIZAM Ivan Okmažić nastupio na Svjetskom prvenstvu kao jedini hrvatski predstavnik

Naš daroviti biciklist Ivan Okmažić nastupio je u Francuskoj na Svjetskom prvenstvu MTB, u konkurenciji najboljih juniorskih vozača u kategoriji XCO (olimpijski maraton).

Najbolji juniori, njih 114, grabili su vrlo zahtjevnom stazom, u Les Gets-u, ritmom doraslim Elite kategoriji. Vožnja brutalna i respektabilnih rezultata.
Naš Ivan Okmažić dograbio se 82. pozicije. Kao jedini hrvatski predstavnik na cijelom Svjetskom prvenstvu, zaželimo mu dobre rezultate i u budućim nastupima.
Prenosimo Ivanov doživljaj utrke:

– Imao sam priliku nastupiti na Svjetskom prvenstvu kao jedini član Hrvatske biciklističke reprezentacije. Svakako je bila čast nositi boje Lijepe naše ponovno i to baš na Svjetskom prvenstvu koje je bilo jedno od ciljeva za ovu sezonu. Vozilo se na stazi na kojoj su se dosad vozili svjetski kupovi. Staza je baš brutalna i zahtjeva veliku spretnost vozača, ali isto tako i snagu za teške uspone – kazao je Ivan Okmažić, prokomentiravši tijek utrke.

– Utrka nije krenula baš dobro, jer se na samom startu bilo vrlo teško probiti naprijed, među vodeće. Nakon prvog kruga nisam se baš najbolje osjećao, te sam vidio da nisam onaj pravi ja. Jednostavno nije bio moj dan i nije išlo. Šteta, nakon odlično odvoženog Europskog prvenstva, te Državnog prvenstva. Puno je truda bilo uloženo i u ovu utrku, ali završilo je tako. Ostalo je još par utrka do kraja sezone, te sam fokusiran na to da ih odradim što bolje – dodaje Okmažić.
MD/foto BK Makarska