Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORTBICIKLIZAM Ivan Okmažić sezonu započeo utrkom u Sloveniji

BICIKLIZAM Ivan Okmažić sezonu započeo utrkom u Sloveniji

Prvu priliku za skupljanje bodova u novoj sezoni naš biciklist Ivan Okmažić imao je u nedjelju na C1 utrci u slovenskoj Vrtojbi

Staza je bila iznimno brza. Sa puno strmih uspona i spustova, staza je tražila veliku spretnost i snagu vozača.

Dodatnu težinu zadali su uvjeti na stazi. Staza je bila prašnjava, teško se moglo disati. No, tu je bio i atraktivan dio staze, pet skokova, koji su nakon teških uspona zahtjevali visoku koncentraciju kod vozača. Nastupilo je 38 juniora iz cijele Europe. Utrku su vozili najbolji vozači iz Francuske, Češke, Italije, Slovenije, Njemačke. Vozila su se 4 kruga, plus jedan startni krug, nešto kraći od običnog kruga. Nakon odlično odrađenog starta Ivan je bio na čelu utrke.

Nakon startnog kruga, u borbu za prvo mjesto se uključuju dva Francuza, dva Talijana i Slovenac. Ivan je izgubio priključak i zauzeo šesto mjesto. No, prema kraju utrke, Ivan se bolje osjećao i počeo hvatati. Na kraju utrke ipak ostaje 6. Ovo je prva utrka sezone i zapravo jedna vrsta testa, da se vidi kakvo je stanje i forma vozača.

Odličan uvod u sezonu, odličan pokazatelj visoke forme, ali naravno ima tu još mjesta za dodatno brušenje i usavršavanje. Već sljedeći test slijedi u subotu u Premanturi, gdje se vozi također C1 utrka na kojoj će se skupljati vrijedni bodovi.
MD/ foto BK Makarska

- Oglas -