Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTBICIKLISTIČKI USPON NA BIOKOVO Slovenac Jon Božić pobjedom postavio novi rekord staze

BICIKLISTIČKI USPON NA BIOKOVO Slovenac Jon Božić pobjedom postavio novi rekord staze

Slovenski biciklist Jon Božić iz tima Adriamobile pobjednik je ovogodišnjeg, šestog po redu Međunarodnog biciklističkog uspona na Biokovo koji je održan u nedjelju u organizaciji BK Makarska. Božić je ujedno postavio i novi rekord staze, koju je odvozio za jedan sat, 29 minuta i 11 sekundi.

Na drugo mjesto plasirao se Vedad Karić iz zeničkog BK Rotacija, koji je stazu prošao s vremenom 1:34,48, dok je treće mjesto osvojio prošlogodišnji pobjednik Robert Kralj, koji je ovaj put utrku završio za jedan sat, 34 minute i 53 sekunde. Utrka je startala u nedjelju u 10 sati s makarskog lukobrana i sudjelovao je ukupno 101 natjecatelj, dok je samo proglašenje pobjednika uz ručak i domjenak održano popodne u prostoru PŠRD Arbun.

– Mislim da je za nas ovo bila najbolje organizirana utrka do sada, sve je jako dobro štimalo i mogu se samo zahvaliti natjecateljima, sponzorima te svima koji su na bilo koji način pomogli – kazao nam je Nenad Židić iz BK Makarska.
Inače, u utrci je sudjelovalo i sedmero članova makarskog biciklističkog kluba a najbolji je rezultat ostvario Ivan Okmažić s vremenom 1:42,20 čime je svoj prošlogodišnji rezultat popravio za punih 6 minuta.

O.F.

- Oglas -