Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaBEROŠ: U Hrvatskoj danas 30 novooboljelih

BEROŠ: U Hrvatskoj danas 30 novooboljelih

U Hrvatskoj je trenutno 30 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš u utorak, istaknuvši da to ne znači da je epidemiološka situacija značajno pogoršana.

“Prema mojim spoznajama u ovom trenutku imamo 30 novooboljelih u Hrvatskoj. To ukazuje na potrebu da i dalje budemo oprezni, ali ne znači da je epidemiološka situacija u ovom trenutku značajnije pogoršana”, rekao je Beroš prilikom posjete splitskom KBC-u.

Broj novooboljelih ne raste eksponencijalno

Broj novooboljelih raste, ali ne raste eksponencijalno, dodao je. S epidemiološkog aspekta značajna je činjenica da u jednom objektu imamo 10 oboljelih jer, tvrdi, nije svejedno je li 10 oboljelih vezanih za jedno mjesto ili je 10 oboljelih u različitim gradovima. “Ovo je bolja epidemiološka situacija”, ustvrdio je.

Poručio je da je pojava novooboljelih u skladu s očekivanjima s obzirom na to da je virus još uvijek prisutan. Dodao je da sve zdravstvene ustanove moraju imati pripremljene kapacitete jer smo se otvorili turizmu i jer se mogu pojaviti nova žarišta. “Moramo biti spremni”, poručio je Beroš.

“Svjedočimo tome da imamo određeni broj novooboljelih u zadnjih nekoliko dana, međutim, bez obzira na to treba reći da smo po broju aktivnih slučajeva sa Slovenijom na začelju Europe”, rekao je.

Naša epidemiološka situacija je i dalje dobra, ali to ne znači da se možemo opuštati jer je oprez i dalje potreban, tvrdi ministar.

Ono što je značajno, ističe, je da od jutros nema detektiranih novooboljelih u Zadru, svi novooboljeli su u dobrom kliničkom stanju, jedan od njih je imao temperaturu, a nitko u ovom trenutku nema kliničkih simptoma.
Hina / screenshot YouTube

- Oglas -