Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaBeroš: Smjer ovog vala određuju građani koji i dalje sumnjaju u znanost...

Beroš: Smjer ovog vala određuju građani koji i dalje sumnjaju u znanost i struku

Danas imamo najveći broj novih slučajeva od prosinca prošle godine i gotovo 30 posto pozitivnih među testiranima. Nažalost, preminulo je čak 23 ljudi,od kojih je pet bilo cijepljeno.

Broj od preko 3000 novih slučajeva imali smo posljednji put u travnju, i to dvaput, 20. i 13 travnja, kada smo zabilježili 3099 i 3117 pozitivnih – podsjeća N1. Četiri preminula cijepljeni su s dvije doze, a jedan s jednom dozom cjepiva. Svih petero preminulih bili su starije životne dobi, s komorbiditetima.

“Današnji velik skok novozaraženih zabrinjava, ali ne iznenađuje. Primaran razlog je nedovoljan udio cijepljenih. Zaključak je to struke na svim razinama pa i Svjetske zdravstvene organizacije. Niski obuhvat cijepljenja izravno utječe na tijek ove epidemije. Smjer četvrtog vala određuje dio građana koji i dalje sumnjaju u znanost i struku. Ta odluka ne tiče se samo pojedinca nego svih nas.

Slijedimo primjer visoko procijepljenih zemalja i krenimo prema sigurnoj zdravstvenoj budućnosti”, poručio je ministar Vili Beroš komentirajući današnje brojke.

MD/ foto: screenshot

- Oglas -