Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaBeroš: Slijedi dalje težak rad, vjerujem da ću ostati ministar

Beroš: Slijedi dalje težak rad, vjerujem da ću ostati ministar

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u ponedjeljak nakon izborne noći i premoćne pobjede HDZ-a kako sada i dalje slijedi težak rad za dobrobit svih, a on vjeruje da će ostati ministar zdravstva.

“Slijedi nam i dalje teški rad za dobrobit svih nas skupa u zdravstvenom i ekonomskom smislu”, rekao je Beroš novinarima prije početka sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite u Banskim dvorima.

Na upit hoće li ostati ministar zdravstva Beroš je kazao da je zdravstvena politika oduvijek njegov fokus pa vjeruje da će ostati ministar zdravstva, ako se tako dogovore.

O velikom broju dobivenih preferencijalnih glasova na izborima Beroš kaže da su građani očito prepoznali njegov trud i sve što radi za dobrobit svih.

Izrazio je nadu da se izborna noć neće pokazati kao rasadnik koronavirusa jer su stožeri ipak bili na otvorenom, koristila su se dezinfekcijska sredstva, a u HDZ-u se mjerila i temperatura.

“Priznajem da smo u pojedinim trenucima možda bili bliže jedni drugima, ali vjerujem da to neće doprinijeti širenju virusa”, rekao je Beroš.

Ističe kako epidemiolozi prate situaciju i, ako bude potrebno, donijet će nove mjere. Prate i stanje u Srbiji gdje je veliki broj novooboljelih i umrlih te će također, ako treba, donijeti odgovarajuće mjere.

Za mjeru samoizolacije kazao je da se pokazala jako dobrom za sprečavanje širenja zaraze pa se ne razmišlja o njezinu ukidanju, a i nadzor u noćnim klubovima također polučuje rezultate.

“Problem su obiteljska okupljanja pa razmatramo mogućnosti koje će se odnositi na takve vrste druženja”, otkrio je Beroš.
Hina / foto MD

- Oglas -