Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaBeroš: Razmišljamo o povećanju testiranja i testiranju turista

Beroš: Razmišljamo o povećanju testiranja i testiranju turista

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u utorak kako se razmišlja o tome da se poveća testiranje, ali i da se testiranje omogući turistima.

Stalno promišljamo kako povećati testiranje, a razmišljamo i o tome kako pomoći turistima odnosno da se i za njih omogući testiranje, kazao je Beroš u Ministarstvu zdravstva za N1 televiziju nakon sastanka s epidemiolozima, liječnicima, medicinskim sestrama i ravnateljima bolnica.

Istaknuo je da dolaze novi i pouzdaniji testovi, kao i da sve veći broj poslodavaca želi da se njihovi radnici testiraju prije povratka na posao.

Što se tiče testiranja zdravstvenih radnika po povratku s godišnjeg odmora kako bi se spriječilo da virus uđe u zdravstveni sustav, Beroš je rekao kako u ovom trenutku oko toga nema načelnog stava.

Svaki zdravstveni radnik koji se vraća s godišnjeg odmora, istaknuo je, sa svojim neposrednim rukovoditeljem će proći određeni upitnik i analizu i vidjeti ima li suspektnih elemenata.

Vezano uz mogućnost posjeta u bolnicama, ministar Beroš je rekao da su u različitim bolnicama različiti uvjeti te da se mora donijeti okvir, ali da se ne može za svaku pojedinu zdravstvenu ustanovu dati uputa koja će biti optimalna.

Beroš je dodao kako se radi i na edukaciji mladih liječnika koji su u fazi takozvanog “rada pod nadzorom” i da bi oni mogli pomoći epidemiolozima.

Ministar zdravstva osvrnuo se i na medijske napise o druženju s pjevačicom Ninom Badrić pojasnivši da ona nigdje nije detektirana kao kontakt i da nema određenu mjeru samoizolacije te da osobno nije bio ugrožen.
Hina/foto arhiva MD

- Oglas -