Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaBeroš osudio napad na liječnicu: Sloboda mišljenja nosi i odgovornost!

Beroš osudio napad na liječnicu: Sloboda mišljenja nosi i odgovornost!

Mnistar unutarnjih poslova Davor Božinović na sjednici Vlade govorio je o novim mjerama.

“Unatoč smanjenju brojeva, naši brojevi zadnjih dana stagniraju. Omikron se širi puno brže od delta varijante. To dovodi do pooštravanja mjera u nizu zemalja, a omikron bi mogao brzo postati dominantna varijanta”, rekao je Božinović.

“Ne razmišljamo o popuštanjima ograničenja. Stožer će danas donijeti sedam odluka”, rekao je. “Produžuju se mjere o maskama, radnom vremenu trgovina, javnim okupljanjima, javnom prijevozu… Jedna je promjena u javnim okupljanjima – sada dozvolu za javna okupljanja na otvorenom daju županijski stožeri. Mjere se produžuju do 31. prosinca.

Kao novost istaknuoje mjere koje se odnose na javna okupljanja s više od 100 osoba. U tom slučaju odobrenje za okupljanje dat će županijski zavodi za javno zdravstvo, a ne HZJZ kao do sada. Govorio je i o zabrani putovanja iz država gdje se proširio omikron. Rekao je da se zabrana i dalje odnosi na nekolicinu afričkih država, no da se ukida za Hong Kong.

Poručio je da se uvodi obvezno testiranje za zaposlenike centara za posebno skrbništvo. Jednako tako uvode se i covid potvrde za korisnike centara za socijalnu skrb.
MD/foto screenshot/Youtube

- Oglas -