Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERABaška VodaSJAJNI BISTON Baškovođani obranili naslov prvaka Hrvatske u boćanju

SJAJNI BISTON Baškovođani obranili naslov prvaka Hrvatske u boćanju

Boćari Bistona osvojili su drugu uzastopnu titulu prvaka Hrvatske! U subotu i nedjelju održana je državna završnica u Poreču, a Baškovođani su slavili u finalu protiv Istre s 15:11!

Proteklog vikenda održana je završnica PH u Poreču, a na njoj su nastupile četiri momčadi. Uz Biston i Istru, natjecali su se još i Pazin te Zrinjevac. Polufinalni parovi bili su: Biston – Zrinjevac i Istra Poreč – Pazin. Baškovođani su poluzavršnicu odradili vrlo dominantno te su s ukupnih 17:9 eliminirali ekipu Zrinjevca. U drugom polufinalnom okršaju gledali smo „sudar“ dvaju istarskih klubova, domaćina Istre i Pazina. Istarski derbi ponudio je pregršt uzbuđenja, a krajnji ishod bio je 13:13. Prema propozicijama natjecanja, u slučaju neriješenog rezultata, dalje ide ona momčad koja je bolje plasirana na temeljnoj prvenstvenoj ljestvici, a u ovom slučaju to je bila domaća ekipa.

U finalnom ogledu tako su se sastali boćari Bistona i Istre. Taj dvoboj definitivno je opravdao status finala. Tijekom cijelog susreta vodila se velika borba za svaki punat, a neizvjesnot je potrajala sve do samog kraja. No, nije sve išlo prema planu Baškovođana. Naime, u završnoj dionici susreta Biston je gubio 7:11 te su u tim trenucima domaćini bili nadomak titule. Međutim, u samoj završnici baškovoški boćari rade veliki preokret te tako dolaze do druge vezane državne titule!

Tim trijumfom BK Biston je postao najuspješniji dalmatinski klub u ovom sportu! Kada se tome pridoda činjenica da su prošle godine osvojili treće mjesto u Kupu prvaka (na Final four-u održanom u Puli), evidentno je da je Baška voda na boćarskoj karti Europe zauzima važno mjesto.
Čestitke „balotašima“ Bistona na ovom velikom uspjehu i želimo im svu sreću u novom pohodu na europski vrh!

Dora Srzić / foto Boćarski savez Hrvatske

- Oglas -