Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERABaška VodaBAŠKA VODA Trakavica Vidulin-Lončar preselila se na društvene mreže

BAŠKA VODA Trakavica Vidulin-Lončar preselila se na društvene mreže

Jučer je na Fb stranicama Općine Baška Voda objavljeno priopćenje Ante Lončara, predsjednika Općinskog vijeća Općine, u kojemu se osvrće na incident koji se prošlog tjedna zbio na sastanku Kluba vijećnika HDZ-a. Podsjetit ćemo da je Filip Vidulin (54), dopredsjednik općine Baška Voda i predsjednik tamošnjeg Općinskog odbora HDZ-a, prijavljen policiji za prijetnje smrću Lončaru. Za Slobodnu Dalmaciju kazao je Vidulin kako smatra da su njegovi stranački kolege imali jako dobar scenarij s njegovim prijavljivanjem za prijetnje smrću 49-godišnjem Anti Lončaru.

Vidulin tvrdi kako je nemoguće zabraniti govoriti predsjedniku HDZ-a na sastanku Kluba vijećnika HDZ-a, kao što je to prošlog utorka, prema njegovim riječima, učinio Lončar. Kako piše Slobodna Dalmacija, Vidulin priznaje da je rekao grube riječi te je čak  bilo i naguravanja između njih, no kazat će da ni u jednom trenutku nije prijetio smrću. Sutradan je po njega došla policija.

Ante Lončar za splitski dnevnik kaže da mu je Filip Vidulin govorio svašta te da ga je udario nogom u prepone.

– Spominjao mi je “mater srpsku”, govorio da me on stvorio i da će me uništiti, “ubit ću te” i niz drugih neugodnih riječi. Sve su to gledali vijećnici HDZ-a, a od mene ga je rastavio načelnik Roščić. Vidulin nije dobio riječ jer nije član Kluba vijećnika HDZ-a, a ako ima što reći, rekao sam mu da sazove Općinsko vijeće HDZ-a kojemu je predsjednik, rekao je Lončar.

Ipak, i nakon objava u medijima oglasio se Lončar priopćenjem, a potom i Vidulin u komentarima na društvenoj mreži koja je poslužila za nastavak prepirke. Vidulin se u komentaru pita tko objavljuje postove na službene općinske stranice optužujući Lončara za uzurpiranje općinskih stranica.

Lončar je pak u svojoj objavi zaključio raspravu s riječima kako svoju obvezu informiranja javnosti oko rečenog incidenta smatra završenom, a medijsku diskusiju – zaključenom.

M. D.

- Oglas -