Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTBarbara Matić poklonila Apfel Areni oznaku svjetske prvakinje

Barbara Matić poklonila Apfel Areni oznaku svjetske prvakinje

Najtrofejnija hrvatska džudašica i članica splitskog Judo kluba Pujanke Barbara Matić na svečanosti održanoj danas u Makarskoj predala je Matku Pašaliću, predstavniku vlasnika Apfel Arene, “crveni backnumber”, oznaku svjetske prvakinje u džudu.

-Ovaj čin je zahvala Apfel Areni na našoj izvrsnoj suradnji, prijateljstvu i budućoj suradnji. Nedavno se, podsjetimo, ovdje održao međunarodni trening kamp odakle svi džudaši nose samo najbolje dojmove – kazala je tijekom svečanosti Barbara Matić.

-Imamo planove i za dalje s Apfel Arenom te nam je i čast što će oznaka svjetske prvakinje biti u ovom prekrasnom objektu kojeg dnevno posjećuju brojni sportaši, domaći i međunarodni, rekreativci i profesionalci svih dobnih kategorija.
Uz Barbaru je na svečanosti nazočan bio hrvatski izbornik i njezin trener Vladimir Preradović.

– Barbara je u procesu oporavka nakon ozljede, prve nastupe očekujemo, bude li sve u redu krajem siječnja i početkom veljače u Portugalu i Parizu. U travnju nas očekuje i Europsko prvenstvo u Zagrebu, planiramo do ljeta 5-6 nastupa, a vrhunac 2024. godine su Olimpijske igre u Parizu – istaknuo je izbornik Preradović također se zahvalivši Apfel Areni na domaćinstvu i prijateljskom odnosu s Barbarom i cijelom reprezentacijom.

Barbara Matić dvostruka je svjetska prvakinja, osvajačica zlata na Svjetskim prvenstvima 2021. u Budimpešti i 2022. u Taškentu te brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 2023. u Dohi. Njezin sportski put obilježen je i sudjelovanjem na Olimpijskim igrama 2020. gdje je zauzela peto mjesto. Bila je dvostruka juniorska svjetska prvakinja 2013. i 2014. godine te europska juniorska prvakinja.

Jasno je da će dio puta prema Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine Barbara odraditi i upravo u Apfel Areni u Makarskoj.

A.B.
/ Foto: Matko Begović / Apfel Arena

- Oglas -