Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTATLETIKA Klara Andrijašević odlična na reprezentativnom tromeču u Beogradu

ATLETIKA Klara Andrijašević odlična na reprezentativnom tromeču u Beogradu

Najbolja makarska sportašica Klara Andrijašević zajedno s hrvatskom reprezentacijom nastupila je na tromeču u Beogradu. Na natjecanju su još sudjelovale srpska i slovenska reprezentacija, a Hrvatska je na kraju osvojila drugo mjesto.

Atletičari i atletičarke natjecali su se u ukupno dvanaest disciplina (sedam trkačkih i pet tehničkih disciplina). U sastavu Hrvatske našla se i nekolicina mladih uzdanica (Jana Koščak, Roko Farkaš), a jedna od njih je i naša Klara Andrijašević. Mlada Makaranka prošli vikend osvojila je U-23 mediteransko zlato, a svega nekoliko dana kasnije nastupila je u dresu hrvatske reprezentacije. Hrvatska je na tromeču u Beogradu osvojila 163 boda, što je bilo dovoljno za drugo mjesto. Naslov pobjednika osvojila je reprezentacija Srbije (180 bodova), dok je treće mjesto pripalo Sloveniji (162 boda). Klara Andrijašević nastupila je u svojoj udarnoj disciplini, utrci na 1500 metara.

Naša atletičarka odradila je još jednu fenomenalnu utrku te je upisala treću ovosezonsku pobjedu u isto toliko nastupa! Klarino pobjedničko vrijeme bilo je 4:26, 32. Andrijašević je ovom pobjedom još jednom potvrdila svoju impresivnu formu s početka 2023. te vjerujemo da je pred njom još jedna vrlo dobra atletska sezona.
Dora Srzić / foto AK Sveti Marko

- Oglas -