Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTATLETIKA Još jedan veliki rezultat Klare Andrijašević

ATLETIKA Još jedan veliki rezultat Klare Andrijašević

Najbolja makarska atletičarka Klara Andrijašević ovaj tjedan nastupila je na mlađeseniorskom državnom dvoranskom prvenstvu u Zagrebu. Klara je nastupila u svojoj najjačoj disciplini, utrci na 1500 metara. Mlada Makaranka otrčala je fenomenalno te je pobjedom došla do naslova
mlađeseniorske dvoranske prvakinje Hrvatske!

Nastup u Zagrebu za Klaru je bilo prvo natjecanje u 2023., a odradila ga je na uistinu impresivan način. Uz naslov prvaka, Klara je srušila i hrvatski rekord u konkurenciji mlađih seniorki (a ujedno i svoj osobni rekord, koji sada iznosi 4:26,90), što dovoljno govori o njenom
dominantnom nastupu. Također, ovim rezultatom najbolja makarska sportašica izborila je normu za Mediteranske (U-23) igre koje će se uskoro održati u Valenciji.

Bit će to pravi izazov za našu Klaru, a ujedno i odlična prilika da se pokaže na velikoj sceni. Uz sve navedeno, Klara je dobila poziv u reprezentaciju za nastup na tromeču u Beogradu. Bit će to susret hrvatske, slovenske i srpske reprezentacije, a natjecanje će se održati 25.01. Klara Andrijašević godinu je tako otvorila na najbolji mogući način, no ovo je tek početak.

Atletska sezona tek će se zahuktati i pred Klarom je još mnogo izazova i uzbudljivih utrka. Čestitke Klari na fantastičnom otvaranju dvoranske sezone i sretno na nadolazećim natjecanjima!
Dora Srzić / foto AK Sveti Marko

- Oglas -