Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTAtletika: Dvije medalje Klare Andrijašević na seniorskom dvoranskom prvenstvu

Atletika: Dvije medalje Klare Andrijašević na seniorskom dvoranskom prvenstvu

Najbolja makarska atletičarka Klara Andrijašević ponovo je ostvarila nevjerojatne rezultate, ovaj put na državnom seniorskom prvenstvu u dvorani. Klara je nastupila u utrkama na 1500 i 800 metara, te u njima osvojila zlato (na 1500) i srebro (na 800 metara).

Naša atletičarka još jednom je potvrdila da joj na 1500 metara u Hrvatskoj nema ravne, te je nedavnom naslovu mlađeseniorske državne prvakinje i zlatu na U-23 Mediteranskim igrama pridodala još jednu titulu. Klara je svoju udarnu disciplinu istrčala u vremenu 4:26,67.
No, to nije bio njen jedini nastup na ovom natjecanju. Andrijašević je sudjelovala i u utrci na 800 metara, u kojoj je na kraju stigla do srebra! Uz to, postavila je i novi osobni rekord, koji sada iznosi 2:08,75.

Dvije utrke, dvije medalje. Dodatan opis nije potreban. Klara Andrijašević iz tjedna u tjedan djeluje sve bolje i bolje, a medalje niže kao na traci. U prva dva mjeseca 2023. osvojila je tri zlatna i jedno srebrno odličje. Uz to, bila je dio hrvatske reprezentacije koja je na nedavnom tromeču u Beogradu osvojila drugo mjesto.

Teško da je mogla poželjeti bolji početak 2023.Atletska događanja još će se neko vrijeme održavati u dvoranama, nakon čega slijedi početak sezone na otvorenom.
Dora Srzić / foto AK Sveti Marko

- Oglas -