Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAAPEL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Makarska liječnica sa sestrom poziva na cijepljenje: Inače...

APEL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Makarska liječnica sa sestrom poziva na cijepljenje: Inače ćemo mi biti krive!

Makarska liječnica dr.Žana Šabić Pavičić zajedno s medicinskom sestrom Milenom Mucić napravila je ležerni selfi i pozvala pacijente da se cijepe.

U objavi polušaljivog sadržaja, iako ozbiljnog u smislu da je ipak riječ o važnom apelu, sestra Milena je napisala sljedeće:

Dragi pacijenti, starosti naša lipa, molim vas dođite se cijepiti. Ministar je jako ljut, počeo je pritit, ostat ćete i bez doktorice i bez sestre. Ako vas ne nagovorimo, gotove smo. Zato vam upućujemo javni poziv, spasite nas, a možda spasite i sebe, stoji u objavi.

Objava je uglavnom rezultirala komentarima podrške kojih je bilo preko stotinu.

– Drage moje, ne želim ostat bez vas, ja pristajem kad bude 3.doza, treba se cijepiti, navodi se u jednom komentaru.

– Ja ću vas dvi kraljice spasit, ne brinite, stoji u drugom.

– Ja dogovorila treću dozu pa ti je jedan poziv manje, stoji dalje.

Međutim, bilo je i drugačijih komentara.

Skeptici prema cjepivu otvorili su, naime, diskusiju tvrdeći kako su cjepiva laž.

– Pozivamo ljude da se cijepe jer jedino tako ovo ludilo možemo staviti pod kontrolu. Otvaraju se ponovno COVID ambulante, pune se bolnice, u našem gradu stalno čujemo i o teškim oblicima bolesti i užasno teškim postcovid stanjima, i nadamo se da će ljudi shvatiti koliko je važno primiti cjepivo. Mislimo barem na ovu našu mladost koja je zbog ove pandemije toliko uskraćena, a naravno, mislimo i na sebe, komentirala je dr.Žana Šabić Pavičić dodajući kako se ne zamara negativnim komentarima nego se nada da će poruka ipak doći do nekoga.

Inače, danas smo objavili statistiku po kojoj je Splitsko-dalmatinska županija po procijepljenosti debelo ispod hrvatskog prosjeka, no Makarska s rivijerom u prosjeku je pa su otprilike četiri osobe od njih deset primile dvije doze, dok je jednu primila svaka druga osoba.

I.Ćirak /foto Fb

- Oglas -