Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaMAKARSKAAntonia Radić Brkan: Obustavili smo radove na Villi Ireni zbog sezone

Antonia Radić Brkan: Obustavili smo radove na Villi Ireni zbog sezone

I dok je s jedne strane Gradsko vijeće, prije nekoliko mjeseci, usvojilo Odluku kojom se skratila zabrana izvođenja građevinskih i zemljanih radova na period od tri i pol mjeseca, za razliku od nekadašnjih pet, radovi na Villi Ireni su obustavljeni.

Naime, skinuta je skela, što je vijećnici Marini Puharić potvrdila i zamjenica Antonia Radić Brkan potvrdivši ujedno da radovi na energetskoj obnovi nisu završeni.

- Oglas -

– 25.veljače je donesena odluka o financiranju te je rok bio šest mjeseci za provedbu postupka javne nabave, što je učinjeno, te je izabran izvođač Jukić DAM koji je uveden u posao te je krenuo s radovima. Radovi idu po planu, ali su obustavljeni te će se nastaviti nakon sezone. Dolazi Uskrs, uskoro će i Prvi maj, u gradu je danas bilo prijavljeno više od 1200 gostiju i iz tog razloga je uklonjena skela. Osim toga, točna namjena nije bila definirana, te je naručena studija odnosno arhitektonski projekt, pojasnila je zamjenica Radić Brkan.

Rekla je da svi radovi kreću nakon sezone, s obzirom na tumačenje predsezone po svoj prilici kroz studeni. Vjerojatno gradska vlast očekuje da će u međuvremenu u rukama imati projekt i ideju što će smjestiti u Villu Irenu. Naime, podsjetit ćemo da se tamo planiralo otvoriti muzej jednim dijelom pomorske tematike, a drugim s eksponatima s nalazišta na Sv.Petru.

Zamjenica je nedavno za naš portal rekla kako bi bila šteta ne napraviti muzej suvremenijim i interaktivnim te kako iz tog razloga ne žele žuriti.

Ivona Ćirak /foto M.D.

 

- Oglas -