Utorak, 5 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORTAmforu danas očekuje jedna od najvažnijih utakmica sezone

Amforu danas očekuje jedna od najvažnijih utakmica sezone

Košarkaši Amfore u utorak u sklopu 7. kola Prve Lige gostuju kod Samobora.

Nakon dvije vezane domaće utakmice (pobjede nad Kvarnerom i Jazinama), Makarani ponovno moraju na put, ovaj put u grad „fašnika“ i kremšnita.

S četiri osvojena boda u posljednja dva susreta, Amfora je znatno poboljšala svoj bodovni „bilten“, čime se malo približila ostanku u prvoligaškom društvu. Premda su na dobrom putu, pred igračima Ede Vrkaša još je dosta posla. Do kraja sezone ostala su tek tri kola, a makarski košarkaši nemaju prostora za nove pogreške.

Amfora je svojim posljednjim izdanjima pokazala da se može ravnopravno nositi s ekipama iz vrha Stupnja gubitnika, a dobru formu želi prenijeti i na sutrašnju utakmicu. Samobor je u prošlom upisao neočekivani domaći poraz od Zagreba, što ne ide u prilog Amfori. Naime, upravo su „mravi“ najveći konkurenti našim mladićima, a njihovo slavlje u Samoboru dodatno komplicira situaciju Makarana. Amfora sada ima imperativ pobjede u sutrašnjem ogledu, jer bi novim posrtajem došla na prag ispadanja.

Također, slavlje protiv Samobora za Amforu je iznimno bitno s još jednog aspekta. Naime, nakon toga Makarane čekaju dvije domaće utakmice protiv direktnih konkurenata u borbi za ostanak (Zagreba i Medveščaka). To su ujedno i dvije najvažnije utakmice sezone za naše košarkaše, u kojima im igraju isključivo pobjede.

Ranije smo spomenuli da je Samobor u prethodnom kolu doživio iznenađujući poraz od Zagreba, pa susret protiv Amfore čekaju u lošoj atmosferi. Ipak, pokušat će pred domaćim navijačima popraviti loš prošlotjedni dojam, ali nešto se pita i Makarane. Naši dečki u Samobor putuju u sjajnom raspoloženju i učinit će sve da iskoriste krizu domaćeg sastava i dođu do iznimno važnih bodova.

Utakmica je na rasporedu u utorak, 19.04. u 19:00.Sretno našoj Amfori, uz želju da se u naš grad vrate s nova dva boda na kontu!

D.Srzić/ foto KK Amfora

- Oglas -