Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTAmfora pobjedom otvorila nastavak sezone

Amfora pobjedom otvorila nastavak sezone

Prošli vikend pokrenuo je proljetni dio prvenstva druge hrvatske košarkaške lige Jug. Amfora je u prvoj utakmici nastavka sezone na svom terenu bila bolja od drniškog DOŠK-a i tako došla do jako bitnih bodova.

DOŠK je jesenski dio sezone okončao na prvom mjestu drugoligaške ljestvice te je u proljetni dio prvenstva ušao s nadom u osvajanje naslova prvaka, no već na samom satrtu upao je u velike probleme. Naime, DOŠK je uoči gostovanja u Makarskoj zbog viroze ostao bez čak sedam igrača, pa je bilo jasno da ga u gradu podno Biokova čeka težak posao. Amfora je pak jesenski dio prvenstva odigrala vrlo promjenjivo, te je kraj prvog dijela sezone dočekala na 7. mjestu s 13 osvojenih bodova. Na vrhu ljestvice je pak prava gužva. Nakon devet odigranih kola vodeću poziciju držao je upravo DOŠK, no identičan broj bodova kao i Drnišani (16) imali su i Diadora i Mislav, dok je četvrti Solin imao samo bod manje.

Utakmica Amfore i DOŠK-a nije ponudila ni najmanju neizvjesnost. Makarani su odigrali vrlo dobar susret te su na kraju došli do zaslužene i iznimno bitne pobjede (86:57). Najbolji strijelac u redovima Amfore bio je Marcelić (20 koševa), a prvo ime gostujuće ekipe bio je Stojanović (19 koševa). Oslabljen brojnim izostancima, DOŠK nije uspio izvući ništa više od uvjerljivog poraza, dok bi za Amforu ova pobjeda mogla biti početak boljih igara i rezultata.
Makarani su s nova dva boda došli do šestog mjesta, a DOŠK je porazom pao na četvrtu poziciju.

- Oglas -