Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTAmfora na domaćem parketu svladala zagrebački Medveščak

Amfora na domaćem parketu svladala zagrebački Medveščak

Jučer je započeo program 9. kola Stupnja gubitnika. Odigrane su dvije utakmice (treća je na rasporedu danas), a jedna od njih je i ona između Amfore i Medveščaka. U dvoboju od iznimne važnosti za naše košarkaše, Amfora je slavila sa 75:71.

Amfora u drugom krugu Stupnja gubitnika niže uspjeh za uspjehom, te se zahvaljujući tome jako približila ostanku u ligi. Serija pobjeda započela je u posljednjoj utakmici prvog kruga, kada je u Makarskoj pao Kvarner (88:71). Da to nipošto nije bila slučajnost Amfora je potvrdila već sljedeće vikend, kada je kao domaćin nadigrala zadarske Jazine.

Impresivan niz pobjeda nastavljen je slavljem na gostovanju u Samoboru, a potom i važnom pobjedom protiv Zagreba, koji je Amforin izravni konkurent za ostanak. Sjajan niz nastavljen je i jučer, kada je u makarskoj dvorani srušen Medveščak. Od ranije je poznato da su Zagrepčani već ispali u niži rang, no upravi takve ekipe često znaju biti „tvrd orah“ za favorite. Ekipe koje nemaju što izgubiti uvijek su opasne, no Amfora nije dopustila iznenađenje. Bila je to vrlo tvrda i neizvjesna utakmica, a u prilog tome govori i konačni rezultat (75:71).

Amfora je ovom pobjedom (barem nakratko) preskočila Zagreb, no nažalost, to nije bilo dugog vijeka. Zagreb je danas u ranom popodnevnom terminu bio uvjerljivo nadigrao Kvarner, te se ekspresno vratio na 10. mjesto.
Sljedeće kolo na rasporedu je u nedjelju 08.05.2022, a Amforu čeka gostovanje kod Kvarnera.

Dora Srzić/ foto KK Amfora

- Oglas -