Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAAKVARIJ NA SV.PETRU Zoran Paunović: Želimo privući dobre investitore, a ne one...

AKVARIJ NA SV.PETRU Zoran Paunović: Želimo privući dobre investitore, a ne one s figom u džepu

Pitanje projekta akvarija na Sv.Petru aktualno je posljednjih mjesec dana, a i sami smo donijeli intervju s investitorom Branislavom Perkićem, vlasnikom Papar grilla, koji je kazao da nema nikakvog govora da se tamo otvori restoran. Projekt je predstavljen kao jedna sadržajna turistička atrakcija naziva Seawalk, vrijedna oko 10 milijuna kuna.

Međutim, na projekt je bačena sumnja, i to na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, kada je zamjenica gradonačelnik Antonia Radić Brkan kazala kako je, nakon ishođenja građevinske dozvole, dodana čitava etaža viška.

Budući je dosta toga ostalo nedorečeno, pokušali smo doznati je li riječ o cijeloj etaži, ako je galerija u pitanju kolika je površina, te ima li drugih odstupanja. Odgovor iz Grada nismo dobili pa smo pitanje uputili gradonačelniku Zoranu Paunoviću na zadnjoj tiskovnoj konferenciji.

Kazao je kako se ipak ne radi o cijeloj etaži nego galeriji viška. Pojasnio je i otkud skeptični ton.

– Cijeli potez Sv.Petra nam je izuzetno važan, osjetljivi smo na to. Nismo htjeli da investitor uđe u projekt i radi neke važne izmjene dopune projekta u hodu. Odradili smo dva ili tri sastanka s investitorom, jasno dali do znanja na što želimo da se obrati pozornost. S razlogom brinemo, zbog prakse koja nam se događala u smislu da se u projekte ulazilo s figom u džepu, kazao je Paunović.

Na naš ponovni upit ima li ili nema odstupanja  od građevinske dozvole kazao je kako su posrijedi određeni propusti u proceduri.

Pojasnio je kako se radi o nekakvoj galeriji.

-Nama je to bilo sumnjivo jer kada netko ulaže više milijuna kuna, očekujete da je ozbiljan investitor koji dobro zna kako će projekt donositi dobit, bez fige u džepu i bez naknadnih izmjena, kazao je.

Dodao je i kako im je u interesu otvoreno razgovarati s investitorima. – Želimo im dati do znanja da nećemo dozvoliti da devastiraju i uništavaju stijene te da rade preinake u prostoru. Ako ste dobili dozvolu i koncesiju za određenu stvar, napravit ćete tu stvar, a sve drugo bi bilo neodgovorno, dodao je gradonačelnik.

– Općenito želimo privući kvalitetne  investitore koji će ulagati dugoročno i neće reći, imamo novaca, napravit ćemo aparthotel i prodavati kao stanove; znate kako se koriste rupe u zakonu, poručio je Paunović te pojasnio kako je ovo s aparthotelima paralelna tema.

Ivona Ćirak /foto O.Franić

 

- Oglas -