Utorak, 5 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaAKCIJA SPAŠAVANJA Troje djece na daskama nestalo kod Lokve Rogoznice, pronađeni kod...

AKCIJA SPAŠAVANJA Troje djece na daskama nestalo kod Lokve Rogoznice, pronađeni kod Pučišća

Sinoć, 17. srpnja 2022. godine, oko 22 sata Policijska postaja Omiš zaprimila je informaciju kako se s područja Lokve Rogoznice troje djece, stranih državljana, u dobi od 15 i 14 godina, na sup daskama s veslima udaljila od obale i da se nisu vratili na kopno, te da nitko ne zna gdje su.
Policijska postaja Omiš odmah je uz djelatnike Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave splitsko-dalmatinske organizirala akciju traganja za djecom. Na teren su odmah izašli policijski službenici, izvještena je Lučka kapetanija, vatrogasci i HGSS.

Policijski službenici pretraživali su obalni dio u dva smjera, prema Pisku i prema Omišu. U traganje su se svojim brodicama uključili građani, Lučka kapetanija, te vatrogasci DVD Omiš s brodicama, a sve kako bi se u što manje vremena pretražio što veći prostor i pronašla djeca.
O nestanku djece odmah smo obavijestili cijeli operativni sastav policije, a posebno Policijsku postaju Brač koji su imali zadaću pretražiti obalni dio otoka Brača i to od mjesta Postira do Pušišća, koji se nalaze nasuprot Lokve Rogoznice, jer je postojala mogućnost da su otišli prema Braču.
Operativni komunikaciji centar policije koordinirao je postupanje na terenu i brzu razmjenu informacija, obzirom na veličinu područja na moru i kopnu koje je trebalo pretražiti.

Intenzivna potraga završila je nekoliko minuta nakon ponoći kada su vatrogasci DVD Omiš koji su brodom obilazili područje na moru, u blizini mjesta Pučišće pronašli neozlijeđenu djecu koja su se nalazila na sup daskama.

Odmah su prevezeni u Dom zdravlja u Omišu, obavljen je preventivan pregled i djeca su se vratila roditeljima. U navedeni događaj od samog početka su bili uključeni i strani policijski službenici iz Češke koji su čitavo vrijeme bili uz roditelje i olakšali komunikaciju s policijom. U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja obaviti će se detaljni razgovori s roditeljima i osobama koje su bile s djecom na plaži.

Izuzetnim angažmanom policije, vatrogasaca, djelatnika Lučke kapetanije, ali i građana koji su pokazali želju i izuzetnu volju da pomognu, djeca su pravovremeno pronađena i spašena – priopćili su iz PU Splitsko-dalmatinske.
MD/foto PU SD

- Oglas -