Nedjelja, 21 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAAgenciji MARA dodjeljuje se prostor Hepicentra na preko 200 kvadrata u Sv.Nikoli

Agenciji MARA dodjeljuje se prostor Hepicentra na preko 200 kvadrata u Sv.Nikoli

Kako smo već pisali, Grad Makarska je pokrenuo projekt Centar kulturnih i kreativnih inđustrija ,,Hepicentar”, a za ključnu aktivnost ima
uspostavu fizičkog prostora namijenjenog zajedničkom djelovanju javnog, civilnog i gospodarskog sektora. Dodjela prostora u Sv. Nikoli agenciji MARA će se naći na dnevnom redu sjednice makarskog Gradskog vijeća, a prostor će, kako se navodi u obrazloženju, funkcionirat će kao lokalni HUB (hrv. koncentrator’ središnje mjesto) odnosno kao inspirativno radno okruženje po principu fleksibilnog korištenja
coworking prostora (hrv. suradnog prostora) za različtta društvena i poslovna događanja kao što su: konferencije, edukacije, radionice, male pozornice za nastupe, ali i urede za osobe koje imaju namjeru pokretanja start-up-a, ujedno je odličan prostor za free-Iancere.

– Bit će to i prostor za rad udruga koje djeluju u Makarskoj, koje na ovaj način dodatno mogu unaprijediti svoj rad, stoji u obrazloženju.

Poslovanje Hepicentra definirat će se posebnim aktom, a Grad Makarska zakupljeni prostor JU MARA daje na korištenje bez naknade. Međusobna prava i obveze između Grada Makarske i MARA-e regulirat će se Ugovorom o korištenju prostora.
M.D./foto M.D.

- Oglas -