Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAAgata Ravlić: Velika mi je čast nositi makarsku nošnju, ali i odgovornost...

Agata Ravlić: Velika mi je čast nositi makarsku nošnju, ali i odgovornost prenositi ono što znam o ovom kraju

Agata Ravlić, osnivačica Udruge turističkih vodiča Makarske rivijere, osvojila je nagradu “Simply the Best” za inovativnost i kreativnost u turizmu koju po 24. put dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia. Upravo Agata, između 300 kandidata, u kategoriji osobe odnposno turističkog vodiča odnijela je vrijedno priznanje za rad, a skromna makarska nevjesta, inače Poljakinja koja ima licence za vođenje u čak šest županija, kazat će kako je to nagrada za sve osobe koje su sudjelovale, kao i za sve turističke vodiče.

– Ujedno je to i poticaj da se izađe van okvira u pričanju priča. Meni osobno ova nagrada predstavlja čast, ponos i odgovornost. Velika mi je čast nositi makarsku narodnu nošnju, a odgovornost je prenositi sve ono što znam i promovirati kulturnu baštinu, rekla je Agata dodajući kako su agencije prepoznale njen rad protekle godine, kad su boravili na Makarskoj rivijeri.

– Prva asocijacija na Makarsku su sunce i more, dok je oživljavanje stare gradske jezgre jedan izazov i odgovor na ono što današnji turist sve više traži, kaže vodička koja ture vodi u narodnoj nošnji, a priče kazuje iz autentične perspektive makarske nevjeste.

Inače, vođena Storytelling tura “Maestrale – novi vjetar skrivene Makarske” dobila je i certifikat izvrsnosti ‘Dalmacija Storytelling destinacija’ Splitsko-dalmatinske županije.

Ivona Ćirak /foto privatni album

- Oglas -