Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKultura60 GODINA MALAKOLOŠKOG MUZEJA U subotu koncert klasične glazbe, idući tjedan kazališna...

60 GODINA MALAKOLOŠKOG MUZEJA U subotu koncert klasične glazbe, idući tjedan kazališna predstava

Turistička zajednica grada Makarske najavljuje daljnja događanja u sklopu obilježavanja 60 godina od osnutka Malakološkog muzeja, a u idućim danima posjetitelje očekuje koncert klasične glazbe, kao i gostovanje komedije Prvi muževi bacaju se u vodu.

U subotu je tako na redu nastup klarinetista Mislava Norca uz pratnju profesorice Jelene Vuković na klaviru. Rođen u Sinju 1986., Norac je klarinet diplomirao 2010. na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, u klasi profesora Željka Milića. Tijekom školovanja osvajao je brojne visoke nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima, a aktivno je pohađao i seminare eminentnih europskih klarinetista. Surađivao je s HNK Split (balet Orašar, opera Mefistofele, opera Aida).

Dobio je zahvalnicu za iznimni rad pri snimanju CD-a Fuškaica s prof. Nelom Bujas-Luketić i ansamblom Slobodne Dalmacije. U suradnji s prof. Nelom Bujas-Luketić napisao je glazbu za Mali libar Marka Uvodića Splićanina. Aktivan je kao član udruge za promicanje suvremene umjetnosti „UPSUS“ te njezin potpredsjednik. Dugogodišnji je član Gradske glazbe Sinj čiji je potpredsjednik bio od 2015.-2019.

Događanja se nastavljaju u petak, 19. svibnja s početkom u 20,30 sati kada će se na pozornici Malakološkog muzeja odigrati komedija najizvođenijeg suvremenog hrvatskog komediografa Matka Elezovića ‘Prvi muževi bacaju se u vodu’. Ulaz je besplatan, a ulaznice možete predignuti u uredu TZ Makarske.

Duhovita je to komedija koja progovara o vječitoj temi muško-ženskih odnosa iz pogleda sasvim različitih ženskih likova. Sve one, čak njih šest, donosi nam samo jedna glumica – legendarna Jadranka Elezović. Likovi žena iz različitih socijalnih sredina duhovito i direktno demaskiraju preuzete obrasce u kojima iza svakog uspješnog, manje uspješnog i potpuno neuspješnog muškarca stoji žena. Jadranka Elezović glumica je koju zaista ne treba posebno predstavljati.

Iza nje je više od 40 godina umjetničkog staža s brojnim kazališnim i televizijskim ulogama kojima je odavno kupila domaću javnost, a najaktualnija je ona babe Stane Skorupović iz serije “Na granici”. Ovu komediju autorski potpisuje jedan od naših najizvođenijih komediografa Matko Elezović te na duhovit način progovara o muško ženskim odnosima iz viđenja šest potpuno geografski i socijalno različitih žena od domaćice, poslovne uspješne žene pa sve do animir dame – najavljuju iz TZ Makarska.

Malakološki muzej je otvoren za sve posjetitelje od utorka do nedjelje, od 09 do 13 sati te od 17 do 20 sati.
MD/foto MD

- Oglas -