Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacija3.NL-JUG Urania traži povratak pobjedama

3.NL-JUG Urania traži povratak pobjedama

Subota i nedjelja već tradicionalno su rezervirani za novo kolo 3.NL-Jug. Na teren će izaći i ekipa Uranie, koja u 19. kolu dočekuje neugodnog Uskoka.

Klišani su ove sezone nešto lošiji nego li su to bili lani, te trenutno drže osmo mjesto s 26 osvojenih bodova. Međutim, i dalje je riječ o vrlo dobroj momčadi te ih se nipošto ne smije podcijeniti. Uskok je prošli vikend gostovao kod biogradskog Primorca, koji je slavio s 2:0.
Taj poraz samo je produbio krizu Klišana, koji su posljednju pobjedu ostvarili još u jesenkom dijelu prvenstva. U tri utakmice proljetnog dijela Uskok je osvojio tek jedan bod, do kojeg je došao u susretu protiv Sloge. Tjedan dana ranije Klišani su uvjerljivo poraženi na gostovanju kod Kamena, dok su u 18. kolu zaustavljeni od strane Primorca.

Urania je pak prošli vikend prekinula niz od dvije uzastopne pobjede (3:0 protiv Kamena iz Podbablja u prvenstvu i 5:0 protiv Jadrana iz Tučepa u šesnaestini finala županijskog kupa). Baškovođani su išli u goste Slogi, a u iznimno efikasnom dvoboju poraženi su s čak 5:2. Zanimljivo, na predah se otišlo s 2:2, no Sloga je u nastavku ubacila u „brzinu više“ te na kraju došla do visoke pobjede.

Urania i dalje vodi veliku bitku za ostanak u ligi, te joj svaka sljedeća utakmica od iznimne važnosti. To posebno vrijedi za one dvoboje koji će se igrati u Baškoj Vodi, gdje bi uz podršku Štakora Urania mogla ponoviti izdanje kakvo je prikazala protiv Kamena iz Podbablja. Prva prilika za nove bodove pruža joj se već krajem ovog tjedna, kada joj u goste dolazi kliški Uskok.

Susret je na rasporedu u nedjelju, 12.03. u 15:00.
Dora Srzić / foto NK Urania

- Oglas -