Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaBOŽIĆNI GRAD30.STUDENOG OTVORENJE UZ NINU BADRIĆ Provjerili smo što vas čeka u programu...

30.STUDENOG OTVORENJE UZ NINU BADRIĆ Provjerili smo što vas čeka u programu jubilarnog 20. Božićnog grada

Sve smo bliži početku 20.izdanja makarskog Božićnog grada koji će svoja vrata svečano otvoriti u subotu 30.studenog, dok će program potrajati sve tamo do 6.siječnja 2020.godine. Kao što je već ranije najavljeno, na svečanom otvaranju Božićnog grada nastupa naša pop diva Nina Badrić, dok će u najluđoj noći Makarane i sve druge posjetitelje Božićnog grada zabavljati Danijela Martinović. I dok će detaljan program biti objavljen krajem ovog tjedna, iz Turističke zajednice Makarska potvrdili su dobar dio događanja koja će se na platou Osjeave i parku fra Jure Radića odvijati do kraja ove godine.

Iz Turističke zajednice tako kao posebnu atrakciju, pogotovo za djecu, najavljuju Čarobnu šumu u parku fra Jure Radića, dok će se kao i prošle godine, ljubitelji klizanja moći zabavljati na našem jedinstvenom klizalištu uz more. Mjesto brojnih događanja biti će velika Božićna kućica TZ-a, u kojoj će se moći predstaviti makarske udruge sa svojim programom – između ostalog, najavljuje se tako i Božićna veslačka regata VK Biokovo u gradskoj luci kao i natjecanje u ergometru, svoje mjesto u programu imati će i PŠRD Arbun koji priprema svoj kulinarski show, dok će Društvo prijatelja Hajduka organizirati svoju Bilu noć u Božićnom gradu s Hajdučkim kvizom.

Uz gostovanja općina s Makarske rivijere, u Božićni grad tako dolaze i manifestacije iz Imotskog i Vrgorca, s time da Imoćani predstavljaju svoj Cvit razgovora, a iz Tinovog grada poznate Dane vrgoračkog pršuta i sira. Poseban je naglasak na humanitarnim događanjima – uz humanitarni ormar Dobro je činiti dobro organizirat će se i tomobole s lijepim nagradama, dok će sav prihod biti usmjeren potrebitima. -Ono što će ove godine svakako biti posebno je način na kojeg ćemo osvijetliti mjesto događanja, jer svjetiljke će biti postavljene od platoa Osejave, parka fra Jure Radića pa sve do lukobrana. S obzirom da se radi o 20.godišnjici Božićnog grada, kojeg je uz to upravo Makarska prva otvorila u Hrvatskoj, želja nam je da ove godine sve izgleda na još višem nivou – kaže direktorica TZ Makarska Hloverka Novak Srzić.
O.Franić

- Oglas -