Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacija22.LIPNJA: U BiH 93 nova zaražena koronavirusom

22.LIPNJA: U BiH 93 nova zaražena koronavirusom

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini zabilježen je jedan smrtni ishod te 93 nova slučaja oboljelih od covida-19 što je najveći broj zaraženih nakon što su vlasti popustile epidemiološke restrikcije u zemlji.

Kako su izvijestile entitetske zdravstvene institucije, u Federaciji BiH je kod 33, a u Republici Srpskoj kod 60 osoba testiranjem utvrđeno da su pozitivni na novi virus SARS-CoV-2.

Najveći broj zaraženih je u Sarajevu, njih 15, a slijedi mala općina Srbac s 12 i Banja Luka s deset zaraženih osoba.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH su testirana 543 uzorka. Istodobno u Republici Srpskoj je od 376 testiranih osoba, njih 60 bilo pozitivno na testiranju.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske izvijestio je i o jednome smrtnome slučaju štio je posljedica zaraze koronavirusom. Radi se o starijoj ženi iz Teslića koja je imala više oboljenja.

Vlasti BiH su od pojave koronavirusa sredinom ožujka uvele razmjerno stroge mjere koje su uključivale zabranu ulaska u zemlju, kretanja između pojedinih općina, zabrane okupljanja koje su popuštene tijekom svibnja. Od tada raste broj zaraženih koronavirusom, a ta se brojka nekoliko puta povećala posljednjih tjedan dana.
Hina /foto Pixabay

- Oglas -