Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaSPORT2.HRL-Jug : Rukometašice protiv Zadra love novu pobjedu

2.HRL-Jug : Rukometašice protiv Zadra love novu pobjedu

Ovaj vikend igra se 17. kolo druge hrvatske rukometne lige za žene. Nakon što su prije dva dana upisali važnu pobjedu kod Orkana, rukometašice Makarske traže nastavak pozitivnog niza. U goste im dolazi Zadar, a utakmica je na programu u subotu, 09.04. u 19:00.

Prošlotjedna pobjeda u Dugom Ratu bila je od velike važnosti za naše cure. Dobrom prezentacijom u utakmici protiv Orkana naše cure isprale su gorak okus ranijeg poraza od ŽARK Splita. Uz to, Makarska je još jednom pokazala da se može nositi s ekipama iz gornjeg dijela ljestvice i da je domet njenih mogućnosti veći od trenutnog 8. mjesta.

Tome u prilog svjedoče i dvije sjajne proljetne gostujuće pobjede (protiv Orkana i Splita), zahvaljujući kojima su se igračice Leone Kovačević primaknule ekipama iz gornjeg dijela ljestvice. Ovog vikenda pruža im se lijepa prilika da ostvare i drugu uzastopnu pobjedu. Na putu do novih bodova stoji im Zadar. Radi se o ekipi koja trenutno zauzima 9. mjesto 2.HRL-Jug, jedno niže od Makarske. Međutim gošće imaju i čak 10 osvojenih bodova manje od naših cura , što je uistinu velika razlika.

Pred Zadrankama je ovaj tjedan dvostruki program. Naime, prije utakmice s Makarskom morale su odraditi i onu 16. kola protiv Marina Kaštele, a završilo je remijem (31:31). Tim bodom Zadar je prekinuo niz od dva uzastopna poraza, pa u Makarsku dolazi dobro raspoložen. Po svemu navedenome, subotnji dvoboj mogao bi biti iznimno uzbudljiv.

Premda je Zadar nominalno jedna od najlošijih momčadi lige te na kontu ima svega tri boda, nipošto ga se ne smije podcijeniti. Pristup „lako ćemo“ često se zna obiti o glavu, stoga nema mjesta opuštanju. Pristupimo li ovom susretu maksimalno ozbiljno, pobjeda ne bi trebala izostati.

Dora Srzić/ foto MD

- Oglas -