Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaVIDEO NAJAVA: OD DISCA PREKO U2 DO AC/DC, GUNSA I QUEENA ...

VIDEO NAJAVA: OD DISCA PREKO U2 DO AC/DC, GUNSA I QUEENA Večeras kreće makarski ‘Tribute to’ festival

Ideja o festivalu tribute bendova u Makarskoj koja se razvija već oko dvije godine kroz nekoliko dana će napokon doći i do realizacije – naime, od 21. pa do 25.srpnja makarsku publiku na Kačićevom trgu čeka pet koncertnih večeri uz cover bendove svjetski poznatih izvođača.

Prvi makarski ‘Tribute to’ festival tako u nedjelju 21.srpnja otvaraju Disco Magic, grupa posvećena obradama glazbene scene 1970-ih i 80-ih godina, koja je specijalizirana u obradama disco hitova 70-ih na svoj specifičan, autorski, način miješajući više stilova funka, glam-rocka i originalnog zvuka Studija 54. Svoj nastup prilagodili su i specifičnim načinom oblačenja u stilu grupa iz tog vremena.

Od ponedjeljka 22.srpnja kreće niz koncerata grupa koje su se, pak, posvetile po jednoj slavnoj grupi, a otvaraju ga Ballbreakers, tribute bend slavnih australaca AC/DC. Zagrebačka grupa već je i ranije nastupala u Makarskoj i pokupila odlične reakcije posjetitelja, a s obzirom na veliki broj koncerata iza sebe, sigurni smo da će tako biti i ovaj put.
Idućeg dana, u utorak 23.srpnja, dolaze Boom Cha – također Zagrepčani, ali grupa koja izvodi glazbu irskih rock kraljeva U2. Ovo će im biti prvi dolazak u Makarsku i vjerujemo da će obožavatelji originalnih U2 biti zadovoljni i ovim cover bandom.
Srijeda 24.srpnja, pak, rezervirana je za ljubitelje prljavijeg rock’n’rolla, a dolazi grupa Jailbreak, cover band slavnih Guns ‘n’ Roses, koji slove za jedan od najboljih europskih tribute actova velikih Gunsa.
Naposlijetku, zadnji dan festivala rezerviran je za još jednu poslasticu, ovaj put za večer glazbe najvećeg simfo-rock sastava svih vremena, grupe Queen. Naime, na Kačićevom trgu nastupa Real Tribute To Queen, koji uz vrhunsku svirku nude i istovjetan scenski nastup kao što je bio kod legendarnih Engleza, a iza sebe također imaju na stotine održanih koncerata. Mi smo se potrudili kroz ove youtube snimke dočarati vam kako to otprilike i zvuči a ,naravno, ulaz je besplatan. Termin početka svakog koncerta ‘Tribute to’ festivala je 21:30 sati.
O.F.
- Oglas -