Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAŠTEDLJIVO Iz Dubrovnika potvrđeno da nisu prihvatili organizaciju WTA turnira

ŠTEDLJIVO Iz Dubrovnika potvrđeno da nisu prihvatili organizaciju WTA turnira

Iz Grada Dubrovnika nam je potvrđeno da su imali inicijalne razgovore vezano za organizaciju WTA turnira kojemu će domaćin dogodine biti Makarska, no da je na tome stalo. Izražen je interes od strane organizatora, međutim gradska vlast nije bila zainteresirana. Kako neslužbeno doznajemo, temeljni razlog je novac koji je potrebno osigurati za organizaciju ženskog teniskog turnira koji se 15-ak godina održavao u Bolu. Dubrovački turizam je dosta pogođen pandemijom pa su pri planiranju proračuna za 2022., iako i oni ubiru dosta novca od komunalnog doprinosa zbog izgradnje, odlučili ne ići van osnovnih potreba.

Podsjetimo da je ovu informaciju plasirao na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Jure Brkan kazavši kako ni Dubrovnik nije imao novca za organizaciju ovog turnira. Grad Makarska je za narednu godinu ostavio 900 tisuća kuna. Rečeno je da organizacija stoji pet puta više. Isti je iznos planiran i u narednim godinama za koje je rađena projekcija proračuna, 2023. i 2024.

Podsjetimo da su HDZ-ovci bili protiv iznosa tražeći u amandmanu smanjenje na 200 tisuća. Gradonačelnik Zoran Paunović je kazao kako očekuju gospodarske benefite od ovoga te kako je dio njihove vizije brendiranja destinacije i ova sportska manifestacija.

Ivona Ćirak/foto M.D.

- Oglas -